Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Formaţia artistică ,,Datini Trotușene din Dofteana”

Formaţia artistică ,,Datini Trotușene din Dofteana” a fost înființată în anul 2008.

A participat la numeroase activități culturale și artistice, organizate la nivel local, județean și național. A participat la numeroase concursuri și festivaluri,printre care amintim:
– Concursul Național ,, Caravana isteților”, organizat de revista BUBU, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Direcția Rutieră, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice,
– Festivalul Național de Folclor ,, Cânt și joc de la moșii noștri”,
– Festivalul și Concursul Național de muzică pentru copii ,,ONE-STAR-2017”, organizat de Casa de Cultura Onești,
– Festivalul folcloric de coregrafie populară și cânt tradițional pentru copii ,,Opincuța”, organizat de Ansamblul Folcloric profesionist ,,Țara Vrancei” din Focșani „Cântările potirului-Suceava 2021 și altele.

Organizăm anual, în a treia sâmbătă a lunii decembrie, Festivalul Național de datini și obiceiuri de iarnă, pentru copii și tineret, „Din bătrâni,din oameni buni”. Avem colaborări cu Institutul Patrimoniului Cultural Român București, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Palatul Culturii Iași, Consiliul Județean Bacău, primăriile din Dofteana, Tg.Ocna și Slănic Moldova, asociații și ONG-uri cu profil cultural-folcloric, din țară și din întreaga lume.

Ansamblul are peste 110 membri activi,organizați în: o orchestră școlară, grup vocal-folcloric, soliști vocali de muzică populară și 3 formații de dansuri populare, pe limite de vârstă: copii, tineri și adulți.

Ultima actualizare: 14:10 | 20.05.2024

Sari la conținut